Ölandsresa – fågelskådning, Alvarets växter mm (8-11 maj)

Vi har turen att ha lyckats anlita fågelexperten Gigi Sahlstrand för en fågel- och växtexcursion under fyra dagar på Öland. Vi bor på STF:s nyöppnade vandrarhem på forskningsstationen Linné, som ligger mitt på Stora Alvaret.

Vi besöker Ottenby med fågelstationen och fyren Långe Jan på Ölands Södra udde där vi också får vara med om ringmärkning av flyttfåglar.

Vi besöker även Möckelmossen och flera andra fågellokaler tillsammans med vår guide. Vi kommer att få en visning av forskningsstationen Linné och vi försöker hitta en botanisk guide. Vi kommer att göra lite vandringar i lättare terräng. På Öland finns många gamla fornborgar och förhoppningsvis kommer vi att ha tillfälle att besöka någon. Har vi tur så får vi kanhända se den unika Arontorpsrosen prunka.

På vandrarhemmet har vi bokat 4 enkelrum och 19 dubbelrum. Om alla utom 2 medlemmar kan tänka sig dela rum kan vi totalt vara ca 40 deltagare på resan. Om alla väljer enkelrum blir vi enbart 23 deltagare.

Ange om du vill ha ett enkel- eller dubbelrum vid bokning. Vi sätter streck när sovplatserna tar slut. Medtag kikare, vandringsskor, stövlar, mössa, vantar och håll koll på väderprognoserna inför resan.

Plats:
Buss avgår från Cityterminalen 8 maj kl 09.30

Avgift:
5000 kr tillägg 1000 kr för enkelrum. Kostnad för medföljande 6000 kr. I priset ingår sänglinne och slutstädning samt guider, inträden och måltider.

Ingår inte i resans pris:
Dryck till måltider eller för- och eftermiddagskaffe.

Anmälan:
Du bokar resan genom att sätta in 1000 kr på Plusgiro 637 70 80-4 senast den 15 mars. Vid överteckning meddelar vi dem som inte kommer med. Resterande belopp erlägger du senast den 25 april på Plusgiro 637 70 80-4.

Kontaktperson:
Hélène Blomberg, tel. 072 237 0015 alt. email helene.blomberg@telia.com.