Torsdag 19 september kl. 10.00
Svamputflykt med Mattias Andersson

Dags för höstens högintressanta svampexkursion med vår mykolog Mattias Andersson. Området för utforskning i år är i ett naturreservat nära Norrtälje. Vi återkommer med exakt plats samt var vi träffas.

Observera att detta är en utflykt då vi lär oss mer om olika typer av svampar och svamparnas liv samt att identifiera olika svampar båda ätliga och oätliga, där vi även testar smak och doft. Denna utflykt är således inte en utflykt där vi i första hand fyller våra svampkorgar utan en mer vetenskaplig utflykt med mykologi och delvis även toxikologi som fokus. Fyller vi dessutom våra svampkorgar är det en bonus.

Det går att ta sig till platsen med allmänna kommunikationsmedel dock med vissa besvär. Bäst är förstås att ta elbilen eller annat miljövänligt fordon och har du inget så kan du fixa skjuts med någon annan svampintresserad veteran eller ta kontakt med undertecknad så ordnar vi transport. Flera av oss tar med egen bil så det finns plats för samåkning. Vi arrangerar samåkningen, så säg bara till kontaktpersonen.

Skogsklädsel anbefalles och korg eller papperspåse för svamparna och inte minst matsäck till vår fikapaus. Utflykten beräknas ta ca 3 timmar.

Vi får se vad vi upptäcker i år: Blomkålssvamp, Jätteröksvamp, Goliatmusseron, Scharlakansvaxskivling eller kanske får vi en god skörd av kantareller som några av oss fick i fjol!

Plats:
Nära Norrtälje. Vi återkommer med var vi träffas.

Kostnad:
100 kr för medlemmar och 150 för medföljande.

Anmälan:
Senast den 13 september genom inbetalning till Plusgiro 637 70 80-4 eller via Swish 123 171 2868. Ange Svamp på inbetalningen.

Max deltagarantal:
20, vid överteckning meddelar vi dem som inte kommer med.

Kontaktperson:
Morgan Andersson, tel.070-323 68 00

Välkommen!