Finland 3–5 september 2024
Resa till Helsingfors och Olkiluoto –
planering pågår, mer info kommer

Dag 1, tisdag 3 september
Vi träffas i Helsingfors på Fingrids kontor (från färjeterminal alternativt flygplats tar vi gemensamma taxibilar) där vi både intar lunch och får information om deras verksamhet. Vi har troligen lämnat in bagaget på hotellet mitt i stan innan. Eftermiddag och kväll blir antingen fri eller så kommer vi hitta en kulturell aktivitet. Gemensam middag är dock beslutad. Efter ev. kulturell aktivitet tar vi oss hem till hotellet för övernattning.

Dag 2, onsdag 4 september
På förmiddagen sightseeing i Helsingfors med inhyrd buss. Vi intar därefter lunch antingen i Helsingfors eller på vägen mot Raumo där vi övernattar. Men innan vi gör kväll denna dag intar vi åter en gemensam middag i den finländska skärgården.

Dag 3, torsdag 5 september
På förmiddagen beger vi oss med vår buss till kärnkraftverket Olkiluoto samt deras slutförvar för en guidad tur både med buss på anläggningen samt besök i deras besökscenter.
Efter det blir det lunch på väg till Åbo där vi på eftermiddagen besöker Åbo slott och ev. ytterligare kultur, t ex Domkyrkan el dyl.  De som önskar ta båten från Åbo till Stockholm tar en färja sen kväll. De som vill följa med bussen tillbaka till Helsingfors gör det och tar sent flyg eller färja till Stockholm.

Vi återkommer med mer information när vi kommit längre i planeringen och med förslag till färjetider samt flygavgångar.
Eftersom var och en bokar egna biljetter t.o.r. Finland så är det upp till var och en om man vill åka någon dag innan programmet börjar eller stanna någon dag efter programmets slut.

Prisindikation: 4500 kr medlemmar resp. 5000 kr medföljande, tillägg för enkelrum 1500 kr, Observera att resan tor. Finland ingår ej i ovanstående kostnadsangivelse däremot 2 frukost, 3 luncher och två middagar, transporter och besök i Finland.

Anmälan: Görs genom insättning av bokningsavgift 1500 kr per person senast 1 maj på plusgiro 637 70 80-4 eller via Swish 123 171 2868.

Max antal: 30 pers.

Kontaktperson: P-O Nilsson, tel 070 539 66 13