Torsdag 7 september kl. 18.00

Den svenska industrins projekt för koldioxidfritt stål och andra gröna investeringar – kommer de att kunna genomföras? Kvällsmöte med Magnus Henrekson och Maria Sunér.

Välkommen till en spännande energikväll. Temat blir den svenska industrins stora projekt för koldioxidfritt stål, koldioxidfri pelletstillverkning, stora batterifabriker och elektrifiering av transportsektorn. Allt detta kommer, om det genomförs, att kräva en i stort sett fördubblad elanvändning i Sverige.

Är detta genomförbart? Varifrån kommer elproduktionen som i så fall behövs? Kommer industriprojekten som planeras att kunna betala elkostnaden?

Professorn i nationalekonomi Magnus Henrekson kommer att presentera sin forskning inom området. Magnus har tidigare varit VD för Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och har bland annat kritiserat LKAB:s och SSAB:s satsning på fossilfritt stål och då alldeles särskilt den extremt elkrävande omvandlingen av järnmalm till järnsvamp.

På mötet kommer även Maria Sunér, VD för Svemin (Gruvföretagens branschorganisation i Sverige), att delta och kommentera Magnus slutsatser.

Välkommen till en spännande kväll!

När: Den 7 september klockan 18

Var: Taste Arenastaden

Kostnad: 230 kr samt 300 kr för icke medlemmar genom betalning till
Plusgiro 637 70 80-4 eller via Swish 123 171 2868.

Anmälan: Senast 30 augusti

Kontaktperson: Nils Andersson, tel. 070-539 59 87