Tisdag 3 december kl. 18.00
Klassiskt Julbord på Westmanska Palatset

Välkommen till ett klassiskt julbord på Westmanska Palatset!

Kvällen inleds med varm glögg som värmer i det kylslagna decembermörkret.
Därefter bjuds ett julbord som doftar av traditioner och minnen från barndomens glada jular.

Julmat med anor från förr, såsom sillinläggningar i alla de smaker och den klassiska griljerade julskinkan, bakad leverpastej, läcker Janssons frestelse, goda rullader och rökta korvar samt grönkål.
Följt av en härlig Ris a’ la Malta, julens bakverk och kakor och julgodis som knäck, ischoklad och chokladbollar.

Snaps eller starköl betalar du för i baren under kvällens gång. I baren kan du även köpa ytterligare drycker.

Vårt husband musicerar hela kvällen med musik, snapsvisor och musikkryss.

Plats:
Westmanska Palatset, Wallingatan 2 i Stockholm (intill Adolf Fredriks Kyrka) mellan T-banestationerna Rådmansgatan och Hötorget.

Kostnad:
450 kr per person (Subventioneras med 400 kr per person, ordinarie pris 850 kr).

Anmälan:
Senast den 28 november genom inbetalning till Plusgiro 637 70 80-4 eller via Swish 123 171 2868. Ange Julfest på inbetalningen.

Kontaktperson:
Marie Nylin, tel. 076-776 7239.

Välkomna!

Det klassiska julbordet innehåller:

Sill

  • – Inlagd sill
  • – Senapssill
  • – Lök sill
  • – Skärgårdssill
  • – Strömming
  • – Stekt inlagd strömming
  • – Vitlöksgravad strömming

Lax 

  • – Gravad lax
  • – Kallrökt lax
  • – Varmrökt lax
  • – Jullax
  • – Ägghalvor med regnbågslaxrom


Kallskuret

  • – Julskinka
  • – Rostbiff
  • – Älgkorv
  • – Renkorv
  • – Läckökorv
  • – Ölkorv
  • – Bakad leverpastej


Småvarmt

  • – Köttbullar
  • – Prinskorv
  • – Revbensspjäll
  • – Jansons frestelse
  • – Bruna bönor
  • – Kokt potatis
  • – Västerbottenost paj


Sallader

  • – Grönkålssallad med citrusfrukter, granatäpple och valnötter
  • – Rödbetssallad
  • – Gubbröra
  • – Honungsrostade betor med ädelost och valnötter


Tillbehör

  • – Senap
  • – Stark senap
  • – Söt/stark senap
  • – Hovmästarsås
  • – Gräddfil
  • – Rödlök
  • – Gräslök
  • – Rårörda lingon
  • – Äppelmos
  • – Kaprisbär
  • – Cornichons
  • – Svartvinbärsgelé
  • – Smör


Ostar

  • – Lagrad Cheddar
  • – Ädelost
  • – Juledamer


Bröd

  • – Julvört
  • – Levain
  • – Grov rågbröd
  • – Julknäcke


Dessertbord

  • – Ris a’la malta
  • – Chokladpudding
  • – Chokladbollar
  • – Ischoklad
  • – Fruktfat
  • – Knäck
  • – Lösgodis