Besök på Liljevalchs vårsalong den 19 februari 2015

25 veteraner och 5 "medföljande" samlades denna gråmulna februariförmiddag på Djurgården för att inhämta lite vårkänslor genom att besöka Liljevalchs vårsalong 2015.

Vårsalongen är en jurybedömd utställning som står öppen för alla över 18 år att ansöka till, och är starten på konståret 2015.

Vår guide lotsade oss genom utställningen och berättade initierat om några av alla de konstnärer och deras verk som fanns med på galleriet. Därefter fick vi tillfälle att på egen hand se hela utställningen innan vi tillsammans promenerade till Hasselbacken och avnjöt en god lunchbuffé i en en fantastisk miljö.

Här några exempel på vad vi fick se:

Här lyssnar vi intresserat på vår guide när hon berättar om konstnären Simon Annurds och hans verk - en studie i begreppet vikt/volym samt hållbart/ömtåligt. Verket består av 430 unika skulpturer av betong gjutna i förbrukad frigolit.

 

Konstnären Niki Lindroth von Bahr har gjort detta konstverk med titeln "Ghost Cat" av frigolit och spackel.

- En svart katt som sägs spöka i Vita Huset och som sväller upp till en enorm storlek vid upptäckt. -

 

Här har Mats Johansson ramats in tillsammans med övriga veteraner som lyssnar intresserat till guiden.

 

Har Gun Andersson fått ny frisyr under visningen? Nej då, hon har bara ställt sig i konstverket "Dimman" av konstnären Alena Törnberg.

 

Vi tittar undrande på konstverket "Vad händer med bröst när de skiljs från kroppen? av konstnären Erika Franson.

 

Utställningens yngsta konstnär, Max Johansson Ström, har bidragit till årets salong med 3 stycken affischer med titlarna "Underklassens val" och är inspirerade av den ryska konstruktiviteten.

 

"Grisen Kjell" som rymt från sitt öde att bli uppäten till jul. Konstnären heter Marie Kjellqvist och tavlan är en akvarellmålning.

 

 

Lunch på Hasselbacken.

 

--ooOOoo--

 

Text och foto Agneta Edin