Liljevalchs vårsalong den 17 augusti 2021

 

En liten skara, 12 st, besökte årets Vårsalong på Liljevalchs. Senast var vi 60 st. Kanske konstigt med en Vårsalong i augusti eller har vi vant oss av med sociala sammankomster under pandemin..?
 
350 verk visades upp, en liten del av de 4000 ansökningar som kommit in. Fler än vanligt: Kanske också en coronaeffekt? Under  sakkunnig ledning tog vi oss igenom välfyllda salar med vackra, ovanliga, tänkvärda, konstiga och intressanta verk. Olika tekniker visades upp: mest målningar men också keramik, träslöjd, filmer och några alldeles egna konstformer. Pandemin gjorde sig påmind i flera verk (mycket 2 meter i namnen) och klimatfrågan hade likaså stort genomslag i verken.
 
Som vanligt kan man köpa verken och de flesta var uppköpta. Beträffande priserna varierade de kraftigt, från 600000 kr (ej såld) till 300 kr för en mördarsnigel i keramik.
 
Vi som varit på Vårsalongen några gånger tidigare tyckte att årets upplaga var en av de bästa på länge. Vi får hoppas att vi blir lika många veteraner som vanligt nästa vår och att pandemin inte kommer i vägen. 

 

Modell av Liljevalchs

Kvinnokraft och krossade porslinsfigurer

 

* * * *

Text och foto Morgan Andersson