Vandring runt Lillsjön den 20 oktober

Vi var 11 personer som samlades en kylig oktoberförmiddag för en vandring runt Lillsjön i Bromma. Som vanligt hade vi tur med vädret och det förutspådda regnet kom inte förrän på eftermiddagen.

Vi inledde vandringen i koloniträdgården Iris Lillsjön, känd från tv-serien Paradiset Iris i Kanal 5. Vi gick vidare förbi Villa Stenhyddan som byggdes på 1910-talet av skulptören Gösta Carell i samarbete med Carl Milles. Odlingslotter och gravfält från yngre stenålder passerades. Under bron över Ulvsundaån finns en målning av den anonyme konstnären herr Nilsson. Den ska föreställa Justin Bieber. Målningen kan ses när man går gångbron längs med ån. Vi gick vidare mot Ulvsunda och passerade Mejerivillan, där man i början av 1900-talet kylde mjölk mha vatten från Ulvsundasjön. Vid Ulvsunda slott gjorde vi en avstickare in i den nu med nybyggda hus förstörda slottsparken från 1600-talet. Det enda som återstår är allén.

Gammalt träd vid Ulvsunda slott

Efter en fikapaus nere vid Ulvsundasjön gick vi tillbaka mot Lillsjön. I Lillsjön finns en vit and, Albin, och vi lyckades få se den från bryggan. Albin är mycket populär bland oss som dagligen går runt sjön.

Vi som var med på vandringen

 

Albin

Efter både litet kultur och litet natur avslutades den närmare två timmar långa vandringen.

* * * *

Text och foto Inger Norberg