Julfesten den 11 december på Modis restaurang

Den 11 december 2014 träffades Veteranerna på restaurang Modis i Vattenfallshuset i Solna för att avsluta året med den traditionella julfesten.

120 veteraner tog tillfället i akt att få träffa gamla vänner och kollegor från Vattenfallstiden.

Kvällen började med glögg, pepparkakor, mingel och lottförsäljning av Gun Andersson och Birgitta Sundström.

Carl-Erik Nyquist köper lotter av Birgitta.

 

Flera lottköpare.

Därefter intogs det dukade bordet med kall jultallrik. Ordförande Lars Jacobsson hälsade alla välkomna och Jan Sedvallson och Agnetha Edin hjälpte till, efter bästa förmåga, att sjunga snapsvisor till sillen. När tallrikarna var tömda var det dags att röra på sig och förse sig med mer mat från den uppdukade traditionella julbuffén.

 

Några av alla veteraner som deltog på julfesten.

Speciellt inbjudna till festen var föreningens 39 nya medlemmar under året varav 25 tackade ja och deltog. De fick tillfälle att bekanta sig med varandra genom att sitta tillsamman vid ett eget bord under festen och till övriga veteraners stora förtjusning, tillsamman med Sven-Erik Åkerlind och Marianne Bohman, träda fram och stämma upp i sången ”Debutantvisan”.

Årets debutanter framför "Debutantvisan".

Årets ”Flitigaste Veteraner” utsågs och de tre veteraner som deltagit i flest aktiviteter under året var Betty Johansson, Karin Ringdahl och Anki Sahlén som hyllades med varsin chokladask och varma applåder.

När alla försett sig med kaffe och godsaker var det dags för kvällens underhållning. I år satsades det på våra egna förmågor bland Veteranerna. Marianne Bohman och Pelle Hägglund, som under sina många aktiva år på Vattenfall underhållit och roat vattenfallarna i många olika sammanhang, sjöng och berättade om våra mest kända poeter och trubadurer. Samtidigt fick alla tillfälle att lösa ett korsord där Margareta Olsson vann första pris som var 2 parkettbiljetter till Stadsteatern.

Marianne och Pelle underhåller.

Även i år kom tomten på besök och kåserade i år om tomtens EU-engagemang. Tomten (Leif Emsjö) var också behjälplig vid dragningen i lotterierna och delade ut vinsterna i form av julklappar.

Tomten kom även i år.

Dragning av vinster.

Kvällen avslutades med att Lars Jacobsson tackade alla, som varit delaktiga i genomförandet av julfesten med en julklapp och önskade alla veteraner en God Jul och Gott Nytt Veteranår.

Lars Jacobsson avslutar kvällen. I bakgrunden Agneta Edin som hållit i festarrangemanget.

Många av medlemmarna som bor i västerort valde att åka hem från festen tillsammans i vintermörkret med den av föreningen abonnerade bussen.

-ooOOoo-

Text: Agneta Edin

Foto: Sven-Erik Åkerlind och Jan Sedvallson